BOP stapt uit Baarnse politiek

(Aangevuld op 6 oktober 2021)

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart, worden er momenteel in het gemeentehuis allerlei voorbereidingen getroffen. Zo worden politieke partijen uitgenodigd informatie te delen over de benoeming van de lijsttrekker, kandidatenlijsten, verkiezingsprogramma’s en wat dies meer zij. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, na ampel overleg hebben bestuur en fractie van de Baarnse Onafhankelijke Partij besloten afscheid te nemen van de politiek. De BOP zal derhalve niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart.

De in 2002 opgerichte BOP maakt sinds 2006 deel uit van de gemeenteraad. Grotendeels als oppositiepartij, maar na de verkiezingswinst van 2014 gaf de BOP als grootste partij mede vorm aan een college zonder de VVD. Door interne onenigheid binnen de fractie, slap optreden van D66 en onwil van de traditionele Baarnse ‘regeringspartijen’ was dit college jammer genoeg geen lang leven beschoren. Zo konden onder aanvoering van de VVD in april 2015 de traditionele Baarnse politieke verhoudingen in ere worden hersteld.

Ooit opgericht om een kwalitatief beter en progressiever Baarns gemeentebestuur te bewerkstelligen moet geconcludeerd worden dat de BOP niet in die opzet is geslaagd. Daar valt veel over te zeggen, maar het oordeel over het optreden van de BOP en degenen die haar vertegenwoordigden in de afgelopen 16 jaar laten wij aan anderen over. Hierbij geven wij ter overweging mee de opstelling van de BOP in grote dossiers als de geplande woningbouw op de pal naast de A1 gelegen Noordschil, de mislukte geldverslindende herontwikkeling van het parkeerterrein Laanstraat,  het geldverslindende debacle cultuurhuis aan de Brink én last but not least de voor de natuur en inwoners van Baarn en Soest destructieve plannen voor het binnen het Natuurnetwerk Nederland gelegen Landgoed Paleis Soestdijk.

Vanzelfsprekend zal de BOP-fractie haar taken tot 16 maart 2022 op de vertrouwde wijze blijven uitoefenen.

P E R S B E R I C H T

Reacties / Pers

 

 

Baarnsche courant 4/10/-21

Baarnsche Courant 6/10/’21

Baarnsche Courant 6/10/’21

 

Gooi en Eemlander

Gooi en Eemlander

 

Klik op de afbeelding

 

 

Klik op de afbeelding

RTVUtrecht