Open brief aan de redactie van de Baarnsche Courant

t.a.v. Eugène Leenders

Baarn, 25 juni 2021

Dag Eugène, 

Wat een rare opmerking plaats je in de rubriek ‘Paardenmiddel’ te lezen in de Baarnsche Courant van vandaag. Tijdens Algemene Beschouwingen van afgelopen woensdag zou er tussen de regels door kritiek zijn geuit op de BOP “die teveel via social media zou discussiëren en zich alleen om Soestdijk zou bekommeren”. Wat een volstrekte onzin!

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat jij als groot fan van de MeyerBergman Erfgoed Groep de BOP op een journalistiek onwaardige wijze tracht te framen als een one-issue partij. Geen woord in de krant over het feit dat anderen, komende uit de hoek van VoorBaarn en GroenLinks, zich via Twitter hardop afvragen of mij de mond niet moet worden gesnoerd vanwege mijn opstelling in het Paleis Soestdijk-dossier en als een van de 5.000 ondertekenaars van de petitie Behoud het Borrebos. 

Vanzelfsprekend laat ik mij door jouw misplaatste opmerking, noch door de wens van collega-raadsleden van de wijs brengen. Ik zal het dan ook niet laten mij via alle beschikbare kanalen én tijdens raadsvergaderingen uit te spreken tegen de vermaledijde paleisplannen van de MBEG.

Groet,

Kees Koudstaal,
fractievoorzitter BOP