Pandeigenaar Witteveen hekelt gemeentelijke strooppot

De Gooi en Eemlander brengt vandaag (27/2) een verontrustend verhaal over een strooppot waarin het voornemen van de eigenaar van een aan het parkeerterrein Laanstraat gelegen bedrijfspand is beland. Het plan voorziet erin het rond 1888 gebouwde pakhuis, waarin decennialang het verhuisbedrijf Witteveen was gevestigd, uit te breiden en om te vormen tot een gemengd complex met bedrijfsruimten op de begane grond en appartementen op de verdiepingen. Een klein jaar geleden meldde pandeigenaar Leo Witteveen zich met zijn plan bij de gemeente en afgelopen zomer werd het nader uit de doeken gedaan tijdens een goed bezochte informatieavond.

Goede ontvangst bouwplan

Het bouwplan kon zich niet alleen verheugen in een overwegend goede ontvangst van de omwonenden, ook de erfgoedvereniging Heemschut en de stichting Mooi Baarn uitten waardering voor het bedachte project. Mocht u denken dat het college voortvarend aan de slag is gegaan met het betreffende planontwerp dan heeft u het mis. In de Gooi en Eemlander hekelt de heer Witteveen de traagheid van de gemeente, die zoals hij zegt vooral erg druk is met onhaalbare prestigeprojecten zoals Paleis Soestdijk en het Arcadeplan. Wat daar ook van zij, het verhaal in de Gooi en Eemlander roept veel vragen op. Die zouden door de BOP schriftelijk gesteld kunnen worden, maar wij veronderstellen dat ook het college de krant leest en zelf per omgaande contact opneemt met pandeigenaar Witteveen, al was het alleen maar om daar waar mogelijk wat plooien glad te strijken. In elk geval zien wij spoedig handelen van het college op korte termijn tegemoet. Vanzelfsprekend blijven we het volgen.


Ps. Uit de besluitenlijst van het college d.d. 2 april 2019: “Architectenbureau Groenesteijn heeft namens de heer Witteveen een principeverzoek ingediend voor herontwikkeling van het perceel Nieuwstraat 5. Het perceel ligt aan het parkeerterrein achter de Laanstraat met tevens een toegang naar de Nieuwstraat. Het schetsontwerp is in strijd met het bestemmingsplan. Omdat het plan past in het gemeentelijk beleid en op een ruimtelijk gezien goede manier wordt ingepast wordt voorgesteld in te stemmen met het voorbereiden van een informatieavond om het ontwerp te tonen aan de omwonenden.”

Op 10 maart meldt de Gooi en Eemlander dat inmiddels de lucht is opgeklaard…