Oh Baarn, let op Uw zaak…

Als U mocht denken dat de droom die is gaan heten ‘Beleef de rivier’ na de ontstane onrust bij ondermeer Regenboogbewoners een stille dood is gestorven, dan heeft U het jammergenoeg mis. Uit een artikel in de Baarnsche Courant van vandaag blijkt dat de dromers achter de door hen gepresenteerde plannen over de voor iedere Baarnaar bedachte vrij toegankelijke plek voor ‘ontspannen recreatie’ aan de Eem blijven staan.

In de krant wordt nog een keer uiteengezet wat men van plan is met het bijzondere en beschermde oeverland van de Eem: ‘Een schelpenboulevard met fijne zitplekken en mooie beplanting. Een plek waar ook een aantal keren per jaar in overleg met de gemeente Baarn activiteiten of evenementen kunnen worden georganiseerd.’ Bij dit alles moet nog worden onderzocht of een en ander met hondenstrand, zwemvijver, beachbar en loungeplekken kan worden gerealiseerd.

Het is u misschien opgevallen dat er zo goed als geen politieke partijen zijn die zich klip en klaar tegen deze plannenmakerij uitspreken. Zoekt U een partij die in de komende jaren hand in hand met tegenstanders van deze onzalige planvorming gaat optrekken in de gemeenteraad, weet dan dat U kunt rekenen op de BOP.